Speciální káva


Pití kávy je, dá se říct s nadsázkou, takový český národní sport. Kávu najdete v drtivé většině domácností, a i ten kdo ji nepije, ji doma má pro případ návštěv. Kávy je obrovské množství, a prodává se v několika variantách. Můžete si koupit zrnkovou kávu mletou kávu instantní – zkrátka je jich hodně. Pokud si rádi pochutnáte na kvalitní kávě, určitě byste si měli kupovat zrnka z pražírny, protože čerstvě pražená káva, kterou si doma namelete sami je daleko lepší než kupovaná obyčejná káva ze supermarketu.

zvíře cibetka

Královna káv
Jistě jste už někdy slyšeli o cibetkové kávě. Právem se označuje za nejlepší kávu na světě, protože její chuť je opravdu velice zvláštní a nezaměnitelná. Mnozí lidé se jí ale vyhýbají právě kvůli tomu, jak vlastně vzniká. Cibetková káva se jí říká proto, že nezralá kávová zrna pojídá drobný savec cibetka. Zrnka ale nedokáže strávit, a tak je v nezměněné podobě vyloučí. Trus cibetky se potom musí ručně přebrat, a kávová zrna se z něj musí vyndat a velice pečlivě omýt. Poté se suší a až teprve potom putují do pražírny. Vzhledem k tomu že tato káva projde trávicím traktem živočicha, spoustu lidí tento fakt odrazuje od toho, aby ji vyzkoušeli.

kávová zrna

Je to škoda, protože cibetková káva je opravdu lahodná. Nedá se koupit všude a kvůli tomu že jí málo je také drahá. V případě že vás zajímá, jaká je cena cibetkové kávy, připravte se na to, že je to opravdu jedna z nejdražších káv na světě. Jedna porce stojí v průměru 500 korun, což je opravdu hodně. Hledáte opravdu kvalitní a luxusní kávy nebo čaje? Chcete ochutnat kávy, čaje a koření které jiné najdete? Projděte si náš e-shop, na kterém najdete to nejlepší z celého světa. Můžete u nás začít pomalu nakupovat vánoční dárky, mezi které můžete přihodit i cibetkovou kávu pro skutečného kávového gurmána. Na nákup vánočních dárků už je totiž ideální čas.