Teplota je rozhodující.


Osvěžení nebo už jen voda teplá, jako z varné konvice. Když máte bazén, snažíte se ho v prvních letních dnech, co nejlépe přizpůsobit k tomu, aby se v něm dalo koupat a teplota byla příjemná a osvěžující, ale musíte brát v potaz, že noci jsou ještě chladné a to co naženete přes den v bazénu, když ho máte na sluníčku, nemusí být dostatek, aby si bazén teplotu udržel. Přece jenom je to začátek léta a to jste rádi za dvacet stupňů. Ovšem ohřev vody můžete podpořit, může se jednat o nějaké teplené čerpadlo, které vám bude vodu ohřívat a tak se můžete koupat už několik týdnů před tím, než ostatní sundají plachtu z bazénu nebo to můžete řešit jen bazénovou plachtou, která vám při zakrytém bazénu dá nějaký ten stupínek nahoru.

teploměr do bazénu

Například, taková bublinková plachta nebo solární plachta vám opravdu dokáže bazén zahřát a koupání vás tak čeká daleko dříve, než když budete bez ničeho. Ovšem, i obyčejná plachta vám v ohřevu vody pomůže. Stále je lepší mít bazén zakrytý plachtou než ho mít otevřený, kdy na něj svítí sluníčko, ale voda se jen z těží ohřeje a trvá to tak déle. Tohle vás čeká na začátku koupací sezóny, kdy každý řeší teplotu vody, aby se mohl začít koupat a mohl se tak osvěžit, ale přitom neumrznul.

teploměr do bazénu

Když je polovina léta už takové problémy nemáte a bazén si drží stálou teplotu, a koupání je velmi příjemné, ovšem když jsou velmi teplé dny, může se vám stát, že voda už nebude ani osvěžující, ale se pro vás příliš teplou a nebudete chtít do ní ani vkročit. Už to bude podobné vařící koupeli, o kterou už nestojíte. To už budete rádi, když se trochu ochladí, aby voda v bazénu trochu snížila svou teplotu. Většina lidí má na bazénu plachty v případě, že se nekoupe a tak teplotu stále podporují, ale je to hlavně z důvodu, aby neměli v bazénu nečistoty. Teplotu vody můžete měřit několika způsoby, ale nejlepší je strčit do vody ruku a hned víte kolik stupňů voda v bazénu má a jestli je to příjemné. Ovšem přesně to zjistíte jen z teploměru do bazénu, který vám řekne přesnou hodnotu.