Obaly se mění


V minulosti jsme si často posílali balíky. Příbuzní z venkova třeba posílali těm z města domácí potraviny, ale samozřejmě nejen to. Měli jsme tu jenom poštu, která tehdy byla ještě cenově přijatelná, a tak jsme ji využívali. A s posílanými balíky jsme si moc hlavu nelámali. Jednak nezáleželo, jestli váží o trochu víc nebo míň, a jednak jsme si ani nemohli moc vybírat z obalových materiálů. Takže jsme někde sehnali nějakou použitou kartonovou krabici, do které se zásilka vešla, a když tu zbývalo nějaké nevyužité místo, vycpali jsme ho nějakým starým papírem nebo jiným zbytečným materiálem, který měl obsah ochránit před nežádoucími pohyby a nárazy. Nemělo smysl se nad tím moc zamýšlet, protože tento obal splnil svůj jednorázový účel a vyhodil se.

otevřená krabice

Dnes je ale situace docela jiná. Jednak je už dnes nabídka obalových materiálů daleko širší a jednak jsou i ceny dopravy zásilek daleko vyšší. Což nás nutí používat takové obaly, které jsou kvalitnější a lehčí současně. Aby se naše zásilky dobře zabalily, a přitom byly raději co nejmenší a nejlehčí. A proto už se zamýšlíme třeba i nad tím, čím eventuálně vyplnit volný prostor v balících.

zavřené krabice

A když opravdu rozumně přemýšlíme, volíme často ekologické balení Balteto. Protože tady se nám nabízí výplňové a obalové materiály, které jsou zkrátka ideální, co se týká hmotnosti. A nejen to; zároveň jsou i ekologické. Vždyť co by mohlo být neekologické nebo nějak špatné na kartonu? Nic. A tady nabízený výplňový materiál je vyroben právě z kartonové vlny vyráběné speciálním strojem. A co nám tento materiál nabízí? To, co se očekává. Je tvárný a dělitelný a jeho používání je náramně snadné. A ani tím neškodíme přírodě, což je stále důležitějším aspektem. A tak stačí vzít kartonovou krabici, naplnit ji zásilkou, zbylé místo vyplnit mřížkami spojenými kroužky a poslat.