Teleskopická tyč – víceúčelový nástavec za rozumnou cenu


Součástí bazénového příslušenství bývají některé předměty za velmi nízkou cenu, přitom jde o výrobky vysloveně k nezaplacení. Například taková teleskopická tyč. K čemu se tu vlastně hodí a proč si ji pořídit jako jednu z prvních věcí u bazénu?

Vysávání bazénového dna – nejčastěji se teleskopická tyč používá jako násada pro nástavec ručního bazénového vysavače. Ruční vysavače jsou velmi oblíbené z toho důvodu, že jsou levné, nemá se na nich co porouchat, a spolehlivě čistí bazénové dno, podobně jako když vysáváte koberec klasickým sáčkovým vysavačem. S ručním vysavačem získáte spolehlivého pomocníka, se kterým se pracuje velmi snadno a poměrně rychle.

hladina bazénu

Čištění stěn bazénu – na teleskopickou tyč chlorito.cz lze nastrčit kartáč nebo houba na čištění stěn bazénu, pokud jsou pokryté řasou, bakteriálním povlakem a různými nečistotami. Ruční čištění bazénu je většinou nejefektivnější, tehdy máte přehled o tom, co je již vyčištěné, a co ještě není, a jste-li pečliví, docílíte požadovaného výsledku minimálně stejně dobře, jako s různými čisticími mechanismy. Ruční čištění je sice náročnější, ale toho lze využít pro posílení fyzické kondice i zlepšení nálady.

voda v bazénu

Hladinová či hlubinná síťka – na hladinu bazénu dopadají různé nečistoty a v době, kdy není zakrytý stříškou nebo krycí plachtou, se tu hodí síťky, které velmi rychle odloví hmyz, listy stromů, trávu, kousky větví a další spadané nečistoty. Hlubinné síťky jsou u bazénu zapotřebí i pro lovení předmětů, které spadly na dno, například dětské hračky, porcelánové talířky a sklenice atp.

Tyč pro malování bytu – některé typy teleskopických tyčí lze využít i jinde, než jen u bazénu, například s nimi můžete vymalovat byt pomocí malířského válečku. Tyto výrobky bývají skutečně víceúčelové a výsuvnou tyč upotřebíte i v situacích, kdy byste to vůbec neočekávali, například při sběru ovoce na zahradě.