Uhlíky do vodní dýmky- Klíčová součást pro správný požitek


Vodní dýmka, která je také velmi často označována jako šíša, patří mezi tradiční způsob kouření tabáku, tak jako cigarety nebo klasické dýmky. Vodní dýmka pochází z Blízkého východu a po rozšíření po celém světě se stala velmi oblíbenou, a to i v České republice. Jednou z nejdůležitějších součástí jsou bezesporu uhlíky na vodní dýmku. Tyto uhlíky ohřívají tabák a tím umožňují jeho následné kouření. Výběr správných uhlíků patří mezi důležitou součást přípravy vodní dýmky, protože může velmi zásadně ovlivnit konečný požitek z kouření vodní dýmky. Nejprve se tedy podíváme na to, jaké je na trhu možné sehnat uhlíky.

vodní dýmka

Uhlíky do vodní dýmky je možné rozdělit do základních dvou typů. V prvé řadě se jedná o rychlozápalné uhlíky a druhý typ obsahuje uhlíky přírodní. Rychlozápalné uhlíky se vyznačují tím, že se velmi rychle a snadno zapalují pomocí zapalovače nebo zápalky. Díky tomu jsou ideální pro rychlé a pohodlné použití. Tyto uhlíky mají i své nevýhody. Patří zde například fakt, že tyto uhlíky obsahují chemické látky, které mohou ovlivnit konečnou chuť kouře a také mohou být více škodlivé pro zdraví. Výhodou přírodních uhlíků je jejich výrobní proces. Jsou totiž vyrobeny z kokosových skořápek a jiných přírodních látek. Díky tomu mají čistější chuť a také déle hoří.

vodní dýmky

Ale i tyto uhlíky mají nějaké své mouchy. Patří zde delší doba při zapalování. Je vhodné používat pro zapálení elektrické nebo plynové podpalovače. Přírodní uhlíky jsou také citlivější na vlhko. Důležité je se podívat na to, jak správně uhlíky používat. Pokud se jedná o zapalování přírodních uhlíků, je potřeba myslet na to, že uhlíky musí být plně rozžhavené před umístěním na korunku s tabákem. V korunce musí být uhlíky rovnoměrné rozmístěny. To je z důvodu, aby nedošlo k přehřátí tabáků a k vytvoření hořkého kouře. V neposlední řadě je potřeba pravidelně odstraňovat popel z uhlíků.